Amstelring vervangt in 23 verpleeghuizen de oude verpleegbedden voor nieuwe, moderne en volledig elektrisch bedienbare bedden. Harting-Bank levert deze en ondersteunt bij de enorme logistieke operatie om alle locaties van de bedden te voorzien.

Amstelring heeft gekozen voor 4 soorten bedden: hooglaagbedden met doorlopende zijhekken, met deelbare zijhekken, ultra lage hooglaagbedden die in de laagste stand 9,5 cm. hoog zijn, en speciale obesitasbedden voor mensen met een lichaamsgewicht tot maximaal 220 kg.

Logistieke pilot

Amstelring en Harting-Bank starten eerst bij drie verpleeghuizen met een 3-daagse pilot voor het vervangen en installeren van de bedden. Er wordt gekeken hoe dit zo efficiënt en met zo min mogelijk overlast voor de bewoners kan plaatsvinden. Met de bevindingen perfectioneert Amstelring de toekomstige logistieke processen. Over twee jaar staan de nieuwe bedden in alle verpleeghuizen van Amstelring.

Tweede leven

Bij het leveren van de nieuwe bedden voert Harting-Bank tegelijk de oude bedden af. Deze krijgen een nieuwe bestemming via verschillende goede doelen. De bedden zullen vooral worden ingezet in landen waar de gezondheidszorg niet optimaal is en waar vaak geen geld is voor goede zorghulpmiddelen.