oosterlengte-en-meduxOosterlengte biedt waardevolle ketenzorg voor cliënten in Oost Groningen. Met integrale thuiszorgteams, een thuiszorgwinkel, ledenservice, maaltijdservice, meerdere woonzorgcentra, verpleeghuiszorg, een expertisecentrum en revalidatieprogramma’s is zorg, hulp en ondersteuning altijd dichtbij en beschikbaar. Dat wil zeggen, dat cliënten een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven ervaren in een omgeving waarin zij zich thuis voelen.

Oosterlengte heeft Medux gekozen als strategische partner voor hulpmiddelen. De aan hulpmiddelen gerelateerde activiteiten en de medewerkers van de Oosterlengte winkel worden met ingang van 1 januari 2017 bij Medux ondergebracht.

De thuiszorgwinkel in Winschoten zal onder de naam Medipoint|Oosterlengte verder gaan. Medipoint is het extramurale merk van Medux, met contracten bij alle zorgverzekeraars in Nederland. In de winkel kan iedereen advies krijgen over zorghulpmiddelen en deze lenen, kopen, of huren. Ook komt er een e-Healthpoint in de thuiszorgwinkel aan de Venne 114 in Winschoten. Het innovatieve e-Healthpoint geeft aan bezoekers en cliënten het actuele beeld over de nieuwste hulpmiddelen en digitale mogelijkheden.

Harting-Bank, het intramurale label van Medux, gaat vanaf dezelfde datum alle hulpmiddelen organiseren voor de instellingen van Oosterlengte. Deze hulpmiddelen worden actief onderhouden zodat deze veilig gebruikt kunnen worden. Tevens worden alle hulpmiddelen in een systeem duidelijk in kaart gebracht, waardoor de hulpmiddelen optimaal gebruikt worden en verspilling voorkomen wordt.

Oosterlengte als Medux hebben allebei een sterke focus, zowel intra- als extramuraal, op zorg(hulpmiddelen) en diensten die het welzijn en zelfstandigheid van mensen bevorderen. Hierdoor zullen beide organisaties elkaar beslist versterken.