geschiedenis

Geschiedenis van Harting-Bank sinds 1836…

1836
Oprichting van eenmanszaak H.J. Harting. Grondlegger is de Schiedammer H.J. Harting, die zich in 1836 vestigt in Breda als ‘alleen werkend instrumentmaker’. Tot aan zijn overlijden in 1862 blijft hij actief in het bedrijf. Na het overlijden van H.J Harting hertrouwt de weduwe met Jacobus Mattheus Bank. Hij zet het bedrijf voort samen met de twee zoons Harting. De naam Harting-Bank is geboren. Onder leiding van dit driemanschap groeit Harting-Bank uit tot een van de meest vooraanstaande paramedische bedrijven van Nederland.

1866Verhuizing naar Utrecht. Medische instrumenten en kunstledematen.
1948Uitbreiding assortiment met revalidatiehulpmiddelen en rolstoelen, waar grote vraag naar is door de oorlog. Het bedrijf groeit door.
1978Opening van een vestiging in Arnhem.
1980Opening van een vestiging in Den Haag.
1994Introductie Wet voorziening gehandicapten (Wvg). Met de komst van de Wvg in 1994 ontstaan er voor Harting-Bank nieuwe kansen. Vanaf dat moment wordt er gewerkt aan een spreiding van activiteiten. Binnen de Wvg, door het verwerven van landelijke contracten, maar ook door het afsluiten van contracten met Zorgverzekeraars en AWBZ verpleeginstellingen. De uitleen van zorghulpmiddelen raakt in een stroomversnelling.
2006Acquisitie van Ligtvoet en Verhoef. Het bedrijft telt nu 600 medewerkers, werkzaam in 18 vestigingen.
2009Acquisitie van Emcart. Uitbreiding van activiteiten met uitleen en retail. Totaal: 1200 medewerkers
2011Oprichting van Medux als overkoepelende bedrijfsnaam. Het bedrijf heeft nu 30 vestigingen.
2012Acquisitie van Vitalis. Het totaal aantal medewekers stijgt naar 1700.
2013Acquisitie van MHG en Vitaal. Nu 35 vestigingen, 65 winkels en 1900 medewerkers.">
2013Medipoint breidt haar activiteiten en het aantal winkellocaties sterk uit, tot 70 thuiszorgwinkels
  

Harting-Bank anno nu

Harting-Bank anno nu is een van de grootste onafhankelijke leveranciers van zorg- en revalidatiehulpmiddelen in Nederland en het intramurale merk van moederorganisatie Medux. Samen met de overige merken van Medux, zoals Medipoint, is een stevig, landelijk gespreid bedrijf ontstaan, dat haar werkzaamheden lokaal en dichtbij de klanten uitvoert.