Medux partner van Durf te dromen

Meer kinderen met een lichamelijke beperking de kracht van sport laten ervaren

 

Medux, waar Harting-Bank een onderdeel van is, zal de Esther Vergeer Foundation de komende twee jaar financieel ondersteunen en door het leveren van hulpmiddelen, zoals benodigd bij de tenniskampen van de Foundation.
Daarnaast ondersteunt Medux het project “Durf te Dromen”, een bijzondere foto-expositie in het kader van het 15-jarig bestaan van de foundation, waarbij de dromen van vijftien kinderen met een lichamelijke beperking in beeld zijn gebracht door gerenommeerde fotografen en een aantal bekende Nederlanders. Deze expositie zal dit najaar onder meer te zien zijn in vijftien ziekenhuizen en zorginstellingen. Met als doel nog meer kinderen te inspireren te gaan sporten en daarmee de kracht van sport te laten ervaren.

 

René Martens, directeur Medux: “Wij weten als geen ander dat sporten voor kinderen met een lichamelijke beperking niet altijd vanzelfsprekend is. Met onze hulpmiddelen en diensten zorgen we ervoor dat kinderen toch mee kunnen doen, plezier hebben en worden uitgedaagd.
De missie van de Esther Vergeer Foundation is om deze doelgroep structureel te laten sporten bij een sportvereniging en zo hun zelfvertrouwen te vergroten. Wij vonden het dus niet meer dan logisch hen hierbij te helpen en dit samen mogelijk te maken.”

Esther Vergeer: “Fantastisch dat Medux ons Durf te Dromen project de komende 2 jaar gaat ondersteunen. Medux levert met al haar organisaties een belangrijke bijdrage aan zelfstandigheid en ‘meer mogelijk maken’ en dat is nou precies waar wij voor staan.”