Wist u dat verpleeghuizen voor 31 december 2018 een extra kwaliteitsbudget kunnen aanvragen? In 2019 stelt de overheid een extra bedrag van 600 miljoen euro beschikbaar voor zorgorganisaties.

Innovatieve oplossingen

Het budget is onder andere bestemd voor innovatieve oplossingen die een belangrijke bijdrage leveren aan het creëren van voldoende tijd en aandacht voor de cliënt. Of die zorgverleners ontlasten in hun werk. Ook gaat het om oplossingen die de kwaliteit en veiligheid van de zorg vergroten en de administratieve lasten verminderen.

Kwaliteitsplan

Om voor een kwaliteitsbudget in aanmerking te komen moeten zorgorganisaties voor 31 december 2018 een kwaliteitsplan met daarbij een begroting indienen bij het zorgkantoor. Op de website van Zorgverzekeraars Nederland staat een tool waarmee de begroting kan worden gemaakt voor de inzet van het extra personeel en de investeringen om de kwaliteit van zorg te verbeteren.

Wilt u advies?

Wilt u advies over hoe u uw kwaliteitsbudget kunt besteden? Harting-Bank denkt graag met u mee over de mogelijkheden voor innovatieve oplossingen binnen uw organisatie. Neem svp contact op met uw accountmanager of vestiging voor een adviesafspraak.

Meer informatie: