Het Erasmus MC en Harting-Bank hebben een bijzonder project afgerond. Na een intensieve samenwerking heeft Harting-Bank 48 Motion 200 Cycle ergometriefietsen mogen leveren en installeren.

Alle patiëntenkamers op de afdeling Hematologie zijn voorzien van een eigen ergometriefiets waarvan de patiënten naar behoefte gebruik kunnen maken. Deze laagdrempelige voorziening helpt de patiënten om regelmatig te kunnen bewegen. Uit onderzoek blijkt dat beweging bijdraagt aan een beter herstel en de revalidatie bevordert. Ook het vroeg mobiliseren van kwetsbare patiënten is hierbij van belang. De ergometriefietsen maken dit voor alle patiënten mede mogelijk.

Het project is niet alleen bijzonder wat betreft het aantal ergometriefietsen maar ook vanwege de omvangrijke logistieke operatie. Via de fabrikant in Duitsland, het magazijn van Harting-Bank Bleiswijk en een speciaal opengestelde losplaats bij het Erasmus MC, zijn de fietsen succesvol geleverd en geïnstalleerd op de patiëntenkamers.

Harting-Bank wenst alle patiënten veel fietsplezier.

Dit project is gerealiseerd op initiatief en onder leiding van Mieke Molendijk (Sectormanager Kliniek Hematologie Erasmus MC) en mede mogelijk gemaakt dankzij Stichting Roparun.